Wiosna na talerzu w Jaskiniowej

Nowa, wiosenna karta w Restauracji Jaskiniowej to dania pełne świeżych, sezonowych produktów. Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy!

Z jakim kolorem kojarzy Wam się wiosna? Bo naszemu Szefowi Kuchni oczywiście z zielonym! Właśnie dlatego w wiosennym menu nie zabraknie sezonowych zup w tym kolorze. Pierwsza, to krem ze szparagów z pesto lubczykowym i chipsem z parmezanu. Drugą propozycją jest zupa szczawiowa, podawana tradycyjnie z ziemniakami, skwarkami z boczku oraz jajkiem. Wiosna kojarzy się również z kanapkami pełnymi świeżych, kolorowych dodatków. Dlatego na przystawkę polecamy bagietkę z pastą z makreli, rzodkiewką, kiełkami oraz prażoną cebulą.

Dania główne z wiosennego menu to dwie propozycje. Pierwszą są jaja sadzone z puree ziemniaczanym oraz młodą, zasmażaną kapustą. Znajdzie się coś również dla mięsożerców – polędwiczka wieprzowa z wędzoną śliwką, sosem musztardowym w towarzystwie fasolki szparagowej i „Bratkartoffeln”. Na koniec coś dla łasuchów – słodkie desery, a wśród nich tarta rabarbarowa ze słodką, włoską bezą, która idealnie komponuje się z kwaskowym ciastem. Drugą propozycją jest pieczona gruszka podawana z lodami waniliowymi, orzechami włoskimi oraz gorgonzolą.

Oferta wiosenna będzie trwać aż do połowy czerwca. Serdecznie zapraszamy, by skosztować pysznych, świeżych dań!