Po raz kolejny w naszej restauracji zabierzemy Was w niezwykłą kulinarną podróż „Od morza do gór”. Już 19 października o godz. 19:00 – 4 wybitnych Szefów Kuchni połączy swoje umiejętności i talenty, by przygotować niezapomnianą smakową ucztę.
Wykwintne menu skomponują:
Bartłomiej Czajka (Restauracja Jaskiniowa), Mariusz Jamroszczyk (Bałtowski Zapiecek), Sebastian Cichy (KonCi by Sebastian Cichy), Kuba Steuermark (Gospodarz kuchni w programie „Pytanie na Śniadanie”) a przygotują dla Was amuse-bouche, 5 dań głównych , intermezzo oraz wine pairing. Wszystko w niezwykłym, jesiennym klimacie z wykorzystaniem sezonowych produktów.
Ta wyjątkowa uczta dla podniebienia zostanie oprawiona:
– nastrojową muzyką w wykonaniu Izabeli Król-Styś
– słodkimi dziełami sztuki: pralinami La Chocolic by Krzysztof Zamczyk
– lokalnym piwem kraftowym z Browaru Bałtów i degustacją prowadzoną przez mistrza browarnika
– pysznymi, sezonowymi przekąskami
Zapraszamy!
Liczba miejsc ograniczona.
Koszt: 209 zł / os.
Rezerwacja miejsc: 501 951 092
Bilet na Kolację Degustacyjną "Od morza do gór"
Wykwintna uczta dla podniebienia i nie tylko:
- 4 wybitnych Szefów Kuchni
- wykwintne menu z wykorzystaniem sezonowych produktów
- degustacja kraftowych piw – poprowadzi mistrz browarnik z Browaru Bałtów
- słodkie dzieła sztuki – praliny La Chocolic by Krzysztof Zamczyk
- nastrojowa oprawa muzyczna
Kompozycje na talerzach wykonają:
Bartłomiej Czajka
Pasją do gotowania zaraziła go babcia.
Po szkole gastronomicznej zaczął pracę jako pomoc kucharza pod okiem Szefa Wiesława Ambrosa. Szybko awansował na kucharza po kilku latach został zastępca szefa kuchni aż w końcu objął stanowisko szefa kuchni.
Ostatnie sześć lat pracy spędził poza granicami kraju w Austrii i Niemczech gdzie szlifował swoje umiejętności i dobrze poznał specyfikę i charakter tamtejszej kuchni.
W pracy w kuchni uwielbia to, że może łączyć ze sobą nieoczywiste smaki i tworzyć potrawy, które smakują i powodują zadowolenie na twarzy innych.
Mariusz Jamroszczyk
Karierę rozpoczął jako młodszy kucharz w hotelu Orbis, gdzie został zastępcą Szefa Kuchni. Potem przyjął pracę w kuchni cateringowej JW Construction w Warszawie, następnie Szef Kuchni w Hotelu 500 w Zegrzu. W międzyczasie pracuje jako doradca kulinarny Nestle i organizuje Pierwszy Konkurs Kulinarny Młodzików w Zegrzu.
W 2004 roku wraz z Sylwestrem Prokopiukiem wygrywa Festiwal Sielawa Blues w kategorii półmisek bankietowy, 2005 z Darkiem Kukułką II miejsce w Spotkaniach ze Ślimakiem.
W roku 2010-2013 pracuje jako Szef kuchni prywatnego jachtu na Florydzie, co daje okazje do zobaczenia i poznania nowych smaków.
W roku 2014-2015 pełnił obowiązki Szefa Kuchni w czterogwiazdkowym Hotelu Czarny Potok Resort&Spa w Krynicy Zdroju.Od 2017 roku Ambasador marki Bonduelle.
Od 2015 roku szef kuchni restauracji Bałtowski Zapiecek.
Prywatnie miłośnik roweru i muzyki.
Sebastian Cichy
Kuchmistrz z gastronomią związany jest od 30 lat.
– Właściciel firmy ,,Mobile Chef ”.
– Współwłaściciel restauracji ,,KonCi by Sebastian Cichy”
– Ambasador Marki ,,Bonduelle Food Service”
– Ambasador Marki ,,Vilolife Professional”
– Ambasdor Marki ,,Hempeat”
– Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.
– Egzaminator w Pomorska Izba Rzemieślnicza Małych i Średnich Przedsiębiorstw w Gdańsku.
– Brązowy medalista z IKA CULINARY OLIMPICS STUTTGART 2020
Ukończył Zespół Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych w Gdyni.Praktyki odbywał w sopockim Grand Hotelu i gdańskim Hewelius Hotel.Od 2014 roku ma prawo używać tytułu Mistrza w zawodzie kucharz.Doświadczenie zdobywał w kraju i za granicą, w Angli, Szwecji i Francji.Pracował w trójmiejskich restauracjach gdzie między innymi prowadził kuchnie w sopockim legendarnym Złotym Ulu, w gdyńskiej restauracji Da Vinci, po czym wyjechał do Szwecji gdzie pracował we włoskiej restauracji La Cantina.Po 5 latach wrócił do rodzinnych stron gdzie dowodził kuchnią między innymi w restauracji Galeria 63 i Restauracji U kucharzy. Przez kolejne trzy lata był Szefem kuchni w Hotel Mistral Sport w Gniewinie, a następnie dowodził kuchnią w restauracji ,,Nowosopocka” w hotelu Eureka w Sopocie.Organizator konkursu kulinarnego ,,Sportowa Wiosna”. Współorganizator konkursu kulinarnego ,,Grill Festiwal”.Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec wspaniałej córki, uwielbiający kontakt z ludźmi i podróże nie tylko kulinarne.
Jakub Steuermark
Urodzony i wychowany na warszawskim Powiślu, rocznik 1976. Gotował od zawsze a pierwsze szlify zdobywał jako dziecko u swojej babci w kuchni.
W 2006 roku wyjechał do USA, na Florydę, gdzie założył swoje Deli – bar z kanapkami, w którym wszystkie produkty były w naturalny sposób wędzone, duszone i długo gotowane.
Od 2008 roku mieszkał i pracował w Anglii, gdzie objął stanowisku Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów w West Sussex. Stamtąd trafił do Londynu, gdzie razem z innymi szefami mógł współtworzyć Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera w Covent Garden.
W 2010 roku podjął decyzję o wyjeździe do Hiszpanii, gdzie objął stanowisko Szefa Kuchnia w dwóch restauracjach – irlandzkim gastropubie i typowym grillbarze, gdzie kreował swoje menu i zarządzał kuchniami obu restauracji.
Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął pracę w restauracjach w Warszawie. Przeprowadził ponad 300 różnych warsztatów zarówno po polsku jak i po angielsku i nakarmił tysiące uczestników – Wśród wielu warsztatów współpracował z takimi firmami jak: Microsoft, MSD, META, T-Mobile, ELANCO, DELOITTE.
Przez ponad 4 lata Kuba był doradcą kulinarnym Oerlemans Foods. Zajmował się tworzeniem produktów z jej surowców, prowadził szkolenia produktowe dla sprzedaży w oddziale HoReCa w Polsce, Niemczech, Holandii i Hiszpanii.
Od ponad sześciu lat jest gospodarzem kuchni w programie „Pytanie na Śniadanie” na TVP2, gdzie gotuje zgodnie ze sobą i ideą Comfort food. Ostatnio zrealizował dwa programy kulinarne na antenie TVP: „Zaloguj się w kuchni” i dla dzieci 3 sezony: „Ugotuj nam bajkę”.
Latem 2021, 2022 i 2023 roku jest przewodniczącym jury w konkursie kulinarnym i ambasadorem Festiwalu Polska od Kuchni Kół Gospodyń Wiejskich.
Od kwietnia 2023 roku ambasador marki Aviko.