O nas

Restauracja Jaskiniowa to wyjątkowe miejsce pełne smaków, pachnących ziół oraz pasji do gotowania! Nasze wyjątkowo zaaranżowane wnętrze zaprasza Was do spędzania czasu z rodziną i przyjaciółmi, organizowaniu bankietów czy romantycznych kolacji we dwoje. Ogromną zaletą restauracji są dwa urokliwe ogródki, znajdujące się na skraju lasu, gdzie goście mogą cieszyć się jedzeniem na świeżym powietrzu w otoczeniu przyrody.

To tutaj pasja do regionalnej kuchni spotyka się z kreatywnością w nowoczesnym stylu!

Szef kuchni
BARTŁOMIEJ CZAJKA

Pasją do gotowania zaraziła mnie Babcia. Pewnego dnia zobaczyłem jak Babcia z mąki, wody, jaj i twarogu tworzy piękne i pyszne pierogi a następnie wrzuca je do wrzącej wody. Gdy wrzątek chlapał na jej dłonie a Babcia tego nawet nie czuła pomyślałem, że jest „niezniszczalna”. Więc postanowiłem, że będę również „niezniszczalny”.

Po szkole gastronomicznej zacząłem pracę jako pomoc kucharza pod okiem Szefa Wiesława Ambrosa. Szybko awansowałem na kucharza po kilku latach zostałem zastępca szefa kuchni aż w końcu objąłem stanowisko szefa kuchni.

Ostatnie sześć lat pracy spędziłem poza granicami kraju w Austrii i Niemczech gdzie szlifowałem swoje umiejętności i dobrze poznałem specyfikę i charakter tamtejszej kuchni.

W pracy w kuchni uwielbiam to, że mogę łączyć ze sobą nieoczywiste smaki i tworzyć potrawy, które smakują i powodują zadowolenie na twarzy innych.

Lubię momenty, w których poza wyzwaniami kulinarnymi muszę sprostać presji czasu, ilości zadań. Takie sytuacje wymagają pełnego skupienia, organizacji i działania oraz przede wszystkim dobrej współpracy z naszym wspaniałym teamem. Satysfakcja i motywacja do działania jest ogromna gdy zadowoleni goście naszej restauracji wracają by smakować potraw naszej kuchni.

Nasz team

To oni zawsze służą pomocą, od progu witają Was uśmiechem oraz dbają o wygląd sali i miłą atmosferę – zgrana grupa młodych ludzi z pasją do gastronomii, dlatego możecie być pewni, że jesteście w dobrych rękach. Niezmiennie doszkalamy się dla Was, a nasza dewiza to „obsługuj tak jak sam chciałbyś być obsłużony!”

polska kuchnia

W naszej kuchni stawiamy na świeże, sezonowe składniki, które starannie dobieramy od lokalnych dostawców. Kochamy lokalne, kujawskie smaki, a każde danie tworzone jest z wielką pasją.  Oprócz stałego menu, w którym znajdziecie dania nawiązujące do kujawskiego regionu, znajdziecie także wkładki sezonowe. Szanujemy wszystkie składniki, które daje nam natura i pragniemy tworzyć istne dzieła sztuki na talerzach. Na koniec nasz barman zaproponuje Wam znakomitej klasy wino albo autorskiego drinka na bazie wybranego alkoholu.

klimatyczne wnętrza

Restauracja jest samodzielnie działającym obiektem, jak i integralną częścią JuraParku w Solcu Kujawskim. To magiczne miejsce sprawia, że klimat restauracji jest iście wyjątkowy – z pewnością nie jest to chłodna, ponura jaskinia. Wchodząc do niej, zagłębiacie się w meksykańską Cenote, która otacza zielenią. Charakteru dodają wnętrzu ręcznie robione naścienne malowidła, które przypominają te sprzed milionów lat. Całość rozjaśniają wspaniałe żyrandole i śnieżnobiałe obrusy. To wszystko sprawa, że możecie przeżyć niejako podróż w czasie.

Galeria